top of page
Търсене

Знаете ли че ?

ОЗОНЪТ е безцветен до леко синкав газ с характерна миризма, често срещана като "свежа" миризма, придружаваща гръмотевични бури.

Озонът се образува, когато кислородът е изложен на UV облъчване или електрически заряд. Молекулите на кислорода, O2, се разделят, за да образуват озонови молекули, Това може да бъде много нестабилна подредба и третата кислородна молекула ще се отцепи, за да окисли първия замърсител, с който влезе в контакт. Замърсителят се унищожава и остава чист кислород.

Поради мощната си окислителна способност, озонът е признат от учените в началото на 1900 г. като ефективен дезинфектант, дезодорант и антизамърсител.

Той ще дезинфекцира въздуха, ще унищожи лошите миризми, токсичните изпарения, бактериите, водораслите, гъбичките, мухълът и плесента.Ние в okiclean сме направили инвестиция за използва по-широко в търговската мрежа в индустриите за пречистване и дезинфекция, отколкото като дезинфектант в хранително-вкусовата промишленост.

Като алтернатива на хлора. В okiclean мислим че озонът има много полезни характеристики, които го правят привлекателен за употреба в хранително-вкусовата промишленост, при условие че не е в пряк достъп с храните . Потенциалните употреби на озона в месната промишленост включват: обеззаразяване на продуктите, обеззаразяване на повърхности и оборудване в превозни средства, стаи за обезкостяване, подове за клане и охладители, дезинфекция на отпадъчни води, дезодоризация на зоните за пречистване, третиране на вредители.

 

0 преглеждания0 коментара

Последни публикации

Виж всички
bottom of page